Már a konyhánk is okosabb nálunk?

Azért csak nem, de érdemes odafigyelni a legújabb fejlesztésekre, ugyanis az IT világa már a kulináris világot is meghódította… Ezért engedjetek meg nekünk egy kis gasztro-kitekintést szigorúan kütyük szempontjából! 

Lássuk, hogy milyen kényelmi megoldásokat tartalmaznak a legújabb fejlesztések – ilyen konyhai gépekre, többek között hűtőszekrényekre csorgatják most a modern technológia szerelmesei a nyálukat (meg persze azok tartalmára)!

  • Az intelligens hűtő online megrendeli azokat az élelmiszereket, amelyek fogyóban vannak.
  • A hűtőt ráadásul bekamerázták a készítői, így folyamatosan fotókat is készít az egyes polcok és rekeszek tartalmáról, így távoli eléréssel is meg tudjuk nézni, hogy miből mennyi van otthon. 
  • Akkor sem kell aggódnunk, ha valaminek hamarosan lejár a szavatossága, mert a készülék ezt is jelzi időben… 
  • És ha ez még nem elég, spéci étrendet is összeállít nekünk, ha megadjuk az adatainkat és beprogramozzuk, hogy éppen milyen diétán vagyunk, vagy milyen étrendet szeretnénk követni. 
  • A kávéfőző elkészíti a napi adagunkat, mire felébredünk.
  • A sütő az ízlésünknek megfelelő recepteket tölt le a világhálóról, és be is programozza magát, ha „megmondod” neki, hogy milyen alapanyagokból és mit szeretnél benne elkészíteni. Ha elmész otthonról, le tudod ellenőrizni, hogy kikapcsoltad-e, és ha már reggel bekészítetted az ínycsiklandozó egytálételt, előmelegítheted vagy meg is sütheted a tartalmát, mire hazaérsz.

Ezek az eszközök a neten keresztül kommunikálnak okostelefonunkkal, így hazafelé megkérdezhetjük tőlük, hogy kell-e már tejet vennünk, vagy elég lesz-e a paradicsom az olasz vacsihoz…

Bár hazánkban még nem elérhetőek ezek a szolgáltatások, csak idő kérdése, hogy mikor terjednek el nálunk ezek az „okosmegoldások”. Persze, az áruk eleinte biztos borsos lesz, ha már az életünk megfűszerezésénél tartunk… Készülj fel, mert lehet, a harmadik Túró Rudit nem engedi megenni az új szerkentyű!

 


Térkép

Kapcsolat

Cím: 8000 Székesfehérvár,
Barkóczy 13/A
Tel.: +36 (70) 671 0005
E-mail: office@albawolf.com
Adószám: HU14365412
Adatvédelmi nyilvántartási szám:
NAIH-60108/2012.