Segítség, mitől ilyen lassú a gép?

Naná, hogy első a biztonság, hiszen melyikünk szeretné, ha kémprogramok, vírusok és más kártékony programok hemzsegnének a számítógépén, és egyfolytában az irtásukkal lennénk elfoglalva ahelyett, hogy élveznénk a modern kommunikációs rendszerek és a digitális tér adta lehetőségeket? 

Egy friss kutatás azonban megállapította, hogy a vírusirtók bizonyos fajtái annyira lomhává tehetik a gépet, hogy azon egyszerűen lehetetlen bármit is dolgozni vagy játszani. Némelyik program csaknem hússzorosára növeli egy feladat elvégzéséhez szükséges időt, ami persze lehet, hogy az ingyenes verzió „ára” is; de általánosságban úgy tűnik, hogy az ingyenes cuccok jó szűrőteljesítményük ellenére megkeseríthetik a rohanó mindennapjainkat.

Ez itt nem a reklám helye, ezért nem szeretnénk semmit Rád tukmálni, de ha céged van, érdemes beruháznod egy fizetős, gyors kis progira, de ha csak otthon netezel, tuti, hogy találsz magadnak olyan szoftvert, ami nem lassít le vészesen, de kiszűri a nem kért reklámokat és a sokak számára rendkívül idegesítő felugró ablakokat. 

A jó vírusirtó gyors, megbízható és hatékony! És nem feltétlenül ingyenes. Ahhoz, hogy megtudd, mire van szükséged, nem érdemes azonnal megvásárolni a legdrágább és legnagyobbra magasztalt új védelmi rendszert: inkább fedezd fel a próbaverziójukat, teszteld őket ingyen akár másfél hónapig, vagy pedig tölts le egy ingyenes programot, és figyeld, meg, hogy beválik-e Nálad, vagy tényleg valami spécibbre van szükséged… Nyugi, legtöbbjük teljesen felhasználóbarát: van, amelyik zöld színkóddal jelzi, ha minden rendben, és pirossal, ha valamilyen veszélyt észlelt; alapból ellenőrzik a letöltéseket és az új megnyitott ablakok tartalmát is, nem kell külön beállítani, hogy teljes körű védelmet nyújtson már az első perctől fogva… 

Szóval, ne aggódj, nem kell ahhoz IT gurunak lenned, hogy magad is egy nagyszerű kis programmal védd meg a gépedet, de mielőtt választanál, érdemes minél több szakoldalt vagy blogot olvasgatni, hogy képbe kerülj a témát illetően! 

Szerintünk kattanj rá erre az oldalra: http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/melyik-virusirto-lassitja-a-gepet.html, itt egy remek összefoglaló a legjobb vírusirtókról, nevekkel, adatokkal!

 


Térkép

Kapcsolat

Cím: 8000 Székesfehérvár,
Barkóczy 13/A
Tel.: +36 (70) 671 0005
E-mail: office@albawolf.com
Adószám: HU14365412
Adatvédelmi nyilvántartási szám:
NAIH-60108/2012.