Meglepő és mulatságos tények a szelfibotról!

Öregember nem vénember – nézz csak jól körül, mert az idősebb korosztály fitt utazói bizony nem holmi szokványos bottal járnak, hanem szelfibottal. Ha már Te is tévedtél el távol-keleti turisták erdejében ilyen „önvédelmi eszközök” között, és ki nem állhatod ezt a divatos kütyüt, vagy éppen teljesen odáig vagy ezért a páratlan fejlesztésért, akkor is jókat fogsz derülni kis összefoglalónkat olvasva!

Jóformán még be sem épült a szókincsünkbe a szelfi, máris megjelentek ezek a botok, amelyeket sokan a nárcisztikus emberek legjobb barátjának és egy 21. századi esztelen őrületnek tartanak, miközben…

  • Már 1839-ben elkészítették az első ilyen önarcképet! Bizony, a philadelphiai Robert Cornelius a fotóművészet úttörőjeként lőtt magáról egy szelfit – persze korabeli eszközökkel, és dagerrotípiát készített a masinájával… Na, de az akkor egy szelfi, nem?
  • Két japán feltaláló már az 1980-as években szabadalmaztatta azt a hosszúkás kézben tartható eszközt, amelyre egy fényképezőgépet erősítve önmagáról is nagyszerű felvételeket készíthetett az amatőr fotós. Elég volt mindössze a rúd végére erősíteni a kamerát – természetesen az arc felé fordítva –, majd a boton lévő kis tükörbe mosolyogni, és megnyomni a rúdon lévő távirányítógombot, és voilá! Kész is a szelfi! Egyébként a fejlesztőtől korábban ellopták a fényképezőgépét Párizsban, amikor megkért egy fiút, hogy készítsen róla és a családjáról egy fotót az egyik nevezetesség előtt. Addig nem nyugodott, amíg ki nem dolgozott egy lopásbiztos módszert!
  • A ma is oly népszerű szelfibotot Wayne Frommnak köszönhetjük, aki belefáradt, hogy más turistákat vagy helybélieket állítson meg kérésével, ha szeretne magáról egy fotót utazásai helyszínén…
  • Dél-Korea már be is tiltotta a szelfibot használatát, ugyanis a Bluetooth technológia a hatóságok szerint nemcsak káros az egészségre, hanem meg is zavarja az egyéb elektronikus eszközök normál működését. (Persze, lehetne itt sorolni az érveket pro és kontra, de így döntöttek az ország vezetői, szóval, ha esetleg arrafelé utazunk, felejtsük el ezt a kütyüt!)
  • Disneylandben sem fogsz tudni elkattintani egy szelfit Hófehérkével, mert biztonsági okokból kitiltották a park területéről az eszközt, sőt, ha bármilyen sporteseményre vagy fesztiválra mész, előtte csekkold, hogy beengedik-e a szelfibotot, mert legtöbb helyen már tilos a használata!

 


Térkép

Kapcsolat

Cím: 8000 Székesfehérvár,
Barkóczy 13/A
Tel.: +36 (70) 671 0005
E-mail: office@albawolf.com
Adószám: HU14365412
Adatvédelmi nyilvántartási szám:
NAIH-60108/2012.